מושב 4: יחסים מהסוג האישי איך מתחילים חזק ומגבירים?
במושב הזה ננוע על ציר הזמן מסביב לעולם- נבין איך מתחילים לחבר ולעצב בין פרסונליזציה, שירות ודיגיטציה? נבין את ההקשר של פרסונליזציה של שירותים? אילו הזדמנויות טרנספורמציה דיגיטלית מייצרת היום ובעתיד? מהם החסמים הייחודים ומהם הצעדים הראשונים? למתקדמים שבינינו נעלה הילוך ונבין אילו פתרונות קיימים לבעיות עירוניות ומה יש לעשות ברמת המערכת וברמת הפרט.
ד"ר שרון אפריל מובילה את התוכנית הממשלתית לטרנספורמציה דיגיטלית בשלטון המקומי מטעם משרד הפנים ומערך הדיגיטל הלאומית תנחה את המושב בו ייקחו חלק דב בארי, חיים רוזנפלד, ד"ר מישל ל. אורן ואיתן פסח.
שרון ניהלה את צוות החדשנות בירושלים מטעם קרן בלומברג שעסק באתגרים אסטרטגיים עירונים. הצוות השתמש בכלים של מחקר איכותני וכמותני, עיצוב השירות וניהול פרויקטים ועסק בתחומים של פיתוח כלכלי, נוער בסיכון, מזרח ירושלים ועוד. קודם לכן עבדה כיועצת ארגונית ואסטרטגיה בכירה בחברת 9Points (חברת בת של לוטם אסטרטגיות). במשך 6 שנים, עבדה עם כ-40 רשויות ומשרדי ממשלה, ניהלה את תחום המגזר הציבורי והייתה אחראית על תהליכים ארוכי טווח בדגש על הטמעה ויישום. בתפקידה הראשון שימשה כמנהלת יחידת הלקוחות הפרטיים בחברת Deltathree במגזר העסקי וניהלה מוקדי תמיכה ושירות בישראל והודו.
שרון בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה ומנהל עסקים, ותואר שני בסוציולוגיה ארגונית. לאחרונה סיימה דוקטורט בנושא חדשנות בערים מהאוניברסיטה העברית בירושלים.
ד"ר מישל ל. אורן יועצת המחלקה לגופים ציבוריים ושלטון דיגיטלי באומות המאוחדות
בוגרת הפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים בטכניון ומייסדת המעבדה לעתידים אורבניים במרכז לערים חכמות, באוניברסיטת בר-אילן.
ד"ר אורן מרצה במסלולים למנהל עסקים, ניהול נדל"ן וקיימות. שותפה - כמתכננת ערים פעילה: לתוכניות מתאריות ואסטרטגיות רבות ברחבי הארץ, לניירות עמדה בתחומי מדיניות טכנולוגית וניידות עירונית, וליוזמות המקדמות חדשנות מכלילת אוכלוסיות פגיעות ויישום היעדים לפיתוח בר קיימא בערים. בעברה שרתה במערכת המוניציפאלית בתחום ניהול פיתוח תשתיות.
במרכז עשייתה חמישה תחומי מפתח, כולם בהקשר של הכללת אוכלוסיות פגיעות וגישור הפערים הדיגיטליים בשלטון המקומי:
שיתוף אוכלוסיות פגיעות בתהליכי קבלת החלטות עירוניים, מתן שירותים עירוניים לאוכלוסיות פגיעות, רתימת טכנולוגיות מידע ותקשורת להעצמת אוכלוסיות פגיעות, הקמת שותפויות רב מגזריות להעצמת אוכלוסיות פגיעות ושינוי דפוסי חשיבה לחשיבה מכלילה במגזר המוניציפאלי ובניית יכולות בקרב משרתי ציבור ובעלי עניין.
דב בארי - Digital Finance Expert & Manager
דב נשוי לאפרת ואבא לארבעה בנים. לאחרונה חזר לארץ אחרי 4 וחצי שנים באוסטרליה. לדב ניסיון בינלאומי עשיר במדיניות ציבורית וטרנספורמציה דיגיטלית.
את הקריירה המקצועית דב התחיל באגף התקציבים במשרד האוצר שם ריכז את תחומי הרווחה והביטוח הלאומי. בין היתר דב ריכז את הוועדה לבחינת האיתנות הפיננסית של הביטוח הלאומי.
בהמשך ניהל את תחום הזקנה הפעילה בארגון ג'וינט-אשל וקידם תוכניות לאוריינות דיגיטלית של הגיל השלישי והטמעת טכנולוגיות לשיפור הטיפול בגיל השלישי.
באוסטרליה דב היה יועץ בכיר בארגון Digital Victoria גוף מטה האחראי על קידום טרנספורמציה דיגיטלית ומתן שירותים לאזרחים. בין היתר ניהל את התקציב והטמעה הפלטפורמה API Gateway שנועדה לאפשר העברת APIs בצורה מאובטחת ואחידה בין משרדי הממשלה. וכן היה שותף בצוות ההקמה של Digital Victoria והיה אמון על האסטרטגיה הכלכלית, מימון ותקציב של הארגון ($100m).
מוזמנים להציע לדב חברות https://www.linkedin.com/in/dovberry/
איתן פסח – מנהל היחידה לשיפור השירות הממשלתי לציבור ברשות התקשוב, מערך הדיגיטל הלאומי
איתן מנהל היחידה לשיפור השירות הממשלתי ברשות התקשוב הממשלתי החל מחודש מרץ 2017.
בתפקידיו הקודמים כיהן כסמנכ"ל שירות ומכירות בקבוצת "מעריב מקור ראשון", סמנכ"ל חטיבת לקוחות בקבוצת "הארץ דה מרקר", סמנכ"ל קשרי לקוחות בחברת 013 ברק (נטוויז'ן), מנהל השירות בחברת "YES" וחבר בצוות ההקמה של חברת סלקום שם כיהן כמנהל קשרי לקוחות.
לאיתן תואר שני במנהל עסקים, הוא מתגורר בפתח תקווה, נשוי ואב לשלושה.
חיים רוזנפלד - מנהל את מדור פניות ציבור, דיגיטציה ותקשוב, עיריית אלעד
חיים מנהל את מדור פניות הציבור בעיריית אלעד ומרכז את נושא הדיגיטציה והתקשוב, זאת לצד היותו מנהל פרויקטים ברשות המקומית. טרם תפקידו ברשות שימש כמנהל מוסדות חינוך.
הוא בעל השכלה תורנית בוגר ישיבה גבוהה ומתגורר באלעד.