מציאות פנימית פוגשת מציאות חיצונית

"תַּת הַכָּרָה נִפְתַּחַת כְּמוֹ מְנִיפָה", כתבה יונה וולך, ואמנם, בין מציאות פנימית ומציאות חיצונית מתקיים עולם ומלואו. התנועה בין שני העולמות הכרחית לקיום חיי נפש בריאים, ויצירת מערכות יחסים מלאות. המרחב הזה – שמתמשך בין המשותף לייחודי, בין האובייקטיבי לסובייקטיבי, ובין הקיים לאפשרי – הוא גם המרחב של האמנויות, המקום שבו אנחנו, המטפלות.ים,עובדות.ים, ומשם צומחת התפכחות, התפתחות, השתנות.

 

המפגש בין מציאות פנימית ומציאות חיצונית מכיל פוטנציאל מפרה ומגדל, אך לפעמים עשוי להיות מצמית והרסני. בטיפול, אנחנו עובדים עם ההשלכות של מפגשים אלו, עם הסיכוי והסיכון שמטופלינו מביאים עמם.ן, ופוגשים אותם בתוך התנועה האישית שלנו בין מציאות פנימית וחיצונית. 

 

המקצוע שלנו מדבר שפות שונות: שפה של חומר, צבע, תנועה, צליל, סמלים וצורות, ושפה של מחקר ותיאוריה. יצירה מרובדת שמתקשרת עם עולמות מקצועיים מגוונים.

 

היה לנו חשוב שהכנס ישקף את המקצוע שלנו ויהדהד את החומרים, התהליכים והתוצרים שלו. לפיכך, במרכז הכנס עומדות האמנויות: התנועה, הדרמה, המוזיקה, הכתיבה והאמנות החזותית, מעמדת המופיעים והצופים גם יחד. שתי העמדות הללו יתערבבו בכנס במטרה להאיר חוויות מוכרות באור חדש.

 

כמיטב המסורת של כנסי יה"ת, יתקיימו הרצאות וסדנאות רבות, בנושאים מגוונים ובכלים שונים. לאורך שני ימי הכנס יתקיימו אירועי אמנות רבים: תערוכות ומופעים מתוכננים וגם ספונטניים, שיהדהדו את עוצמתם של היצירה והיוצר וידגישו את כוחה של היצירה האמנותית ביצירת חיבורים בין מציאויות וחוויות. עקבו אחרי הפרסומים שיבואו...

 

הכנס שם דגש על הלמידה הטיפולית והמחקרית של שפות האמנות השונות במרחבי הטיפול באמצעות אמנויות בארץ: נלמד יחד מחוקרות.ים בתחומי ההבעה והיצירה, נפגוש מודלים תיאורטיים עם יישום למקרים ומקומות בהם טיפול באמנויות מפתח את המרחב שבין מציאות פנימית לחיצונית, ונתחבר לבסיס הנוירופיזיולוגי, החברתי, הקוגניטיבי, הרגשי והיצירתי שלנו מתוך שיח טיפולי בין-תחומי.

 

בהרצאת המליאה ביום הראשון לכנס תציג ד"ר שרון וייסווסר את המפגש בין חקר המוח ושדה הטיפול, ותחבר אותנו אל הבנת התהליכים הפיזיולוגיים שעומדים בבסיס הטיפול באמנויות. ההרצאה תלווה בפאנל, בו מטפלים ומטפלות יציגו את הקשר בין חקר המוח ושדה הטיפול באמנויות השונות.

ביום השני לכנס, תיקח אותנו ג'ניס שפירא אל יסודות הכוח המרפא של האמנות כטיפול, בהרצאתה: "מה פתוח בסטודיו פתוח?" ובעקבותיה, פאנל מטפלות ידון בגישת האמנות כטיפול באמנויות השונות.   

את הכנס יסגור פאנל האוצרות שיחבר את פסיפס התערוכות והמופעים שיתרחשו במרחבים השונים, ואת פסיפס הזהויות של טיפול ואמנויות.

 

אנחנו מזמינות אתכם.ן להשתתף בכנס, שיתקיים במרכז הכנסים של שפיים. הכנס הארצי מתקיים אחת לשנתיים ומהווה מפגש של המטפלים באמצעות אמנויות מכל רחבי החברה בישראל, ומכל תחומי האמנויות.

בואו ללמוד ולחגוג איתנו את האמנויות!

 

תודה למתנדבות בארגון, בשיפוט ההגשות, למטפלות המציגות והמנחות בכנס, ולסטודנטיות שמסייעות.

 

 שימו לב - פירוט מלא על כל מושב וסדנא ניתן למצוא בלוח הזמנים  

לחוברת הכנס לחצו כאן 

* ניתן לבטל עד 14 יום מיום ההרשמה ועד 5 ימי עסקים מיום הכנס. הביטול  בניכוי 5% ממחיר הכרטיס שרכשתם.

*היעדרות לטובת השתתפות בכנס מאושרת לתשלום למטפלים במשרד החינוך, בכפוף לאישור השתתפות.

הרשמה

לצערנו כל מקומות הלינה בשפיים נתפסו בשלב זה

נעדכן בקרוב אם יפתחו חדרים נוספים